Kokos chia pudding met quinoa: gezond, lekker en voedzaam

Chia pudding is ideaal als ontbijt, je kunt het namelijk zo maken. Om het nog net wat voedzamer en lekkerder te maken heb ik dit keer kokos chia pudding met quinoa gemaakt. Gemakkelijk, voedzaam en erg lekker!

Recept

Ingrediëntenlijst

  • 75 gram gekookte quinoa
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 20 gram chia zaad
  • 15 gram kokosrasp
  • 5 gram kaneel
  • ¼ mango (vers of uit diepvries), ontdooid
  • 2 gedroogde abrikozen, in stukjes

Benodigdheden

Bakje + glas + lepel

Bereidingswijze

  1. Voeg het chia zaad bij de kokosmelk in een glas. Doe de kokosrasp en kaneel erbij. Roer het geheel met een lepl. Na 30 minuten zou het al een pudding moeten vormen. Wanneer het nog te vochtig is, voeg dan nog wat chia zaad toe.
  2. Voeg de gekookte quinoa als eerste toe in een glas en druk het stevig aan.
  3. Doe daarna de chia pudding over de quinoa.
  4. Voeg de mango + abrikozen toe.
  5. Strooi er nog wat kokosrasp over.

Eetsmakelijk!

Tips & voordelen

  • Chia zaad is een ideale bron van omega 3-vetzuren die erg belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Het verlaagt onder andere de kans op hart- en vaatziekten. Verder bevat chia zaad vitamines, mineralen en veel vezels. Vezels zijn nodig voor een goede stoelgang.
  • Gedroogde abrikozen bevatten veel vitamines zoals A, B en C. Verder bevat het mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en heel veel kalium! Kalium is onder andere nodig voor een goede bloeddruk en voor de energiehuishouding in de spieren. 
  • Kokosrasp bevat veel vezels, net als chia zaad en quinoa. Dit maakt dit gerecht ideaal als ontbijt. Vezels zijn goed voor de darmflora, doen het slechte cholesterol verlagen en het goede cholesterol verhogen en geven een verzadigend gevoel. Dit betekent dat je snel vol zit, maar toch langdurige energie krijgt!

 

 

Deel