Appeltaart(jes); heerlijk én gezond

Het is alweer lang geleden dat ik een recept op mijn site heb geplaatst. Het is ontzettend druk geweest de afgelopen maand(en). Veel gewerkt en een nieuwe studie begonnen in een nieuwe stad. Maar, gelukkig heb ik weer tijd om te koken! Dit recept met appels uit eigen tuin heb ik al eerder uitgeprobeerd. En gelukkig namens mijn moeder helemaal goedgekeurd. Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hieronder kun je lezen hoe je heel snel gezonde appeltaart(jes) maakt!

Recept

Ingrediëntenlijst
(10 appeltaartjes)

Het deeg:

  • 100 gram havermout
  • 50 gram lijnzaad
  • 5 dadels, ontpit
  • 2 of 3 eetlepels agavesiroop
  • snufje keltisch zout

Optioneel: gemengde noten (25 gram)

“De vulling”:

  • 1 appel
  • 1 eetlepel water
  • Snufje kaneel

Optioneel: rozijnen (10-20 gram/citroen (¼ sap)

Benodigdheden

Keukenmachine + pannetje + vormpjes

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de appel in dunne plakken. Voeg het samen toe met water in een pannetje. Zet het op laag vuur zodat de appel lekker warm en zacht wordt.
  2. Maak ondertussen het deeg als volgt. Weeg de havermout + lijnzaad. Doe het samen in een keukenmachine.
  3. Voeg de ontpitte dadels + agavesiroop + Keltisch zout toe.
  4. Mix het geheel 1 minuut totdat het deeg een kleverige substantie heeft.
  5. Druk het deeg goed aan in de gewenste vormpjes.
  6. Leg de warme appel op het taartje.

Enjoy!

Tips & voordelen

  • Wil je liever een rauw appeltaartje wat nog sneller te maken is? Dan hoef je de appel alleen even te wassen en het daarna in dunne plakken te snijden.
  • Dit recept is voor kleine taartjes. Je kunt met dezelfde ingrediënten ook een grote appeltaart maken!
  • Het leuke van dit recept is dat je dus heel makkelijk en gezond kunt eten. Bovendien zijn deze appeltaartjes lekker voedzaam en ze zitten vol met vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede stoelgang, darmflora en geven ons een verzadigend gevoel. Je zult er lang(er) vol door zitten en je krijgt langdurige energie. Niet verkeerd toch?
  • Appels zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Zo bevatten appels allerlei vitamines B (B1, B2, B6, B11) én C. Deze vitamines zorgen onder andere voor een goede weerstand en zorgen ervoor dat allerlei processen in het lichaam goed worden uitgevoerd. Voor meer informatie over vitamines kun je ook mijn blog lezen: vitamines. De schil heb ik er overigens aan laten zitten, omdat deze veel vezels bevatten.
Deel