Leuk dat je meer over Jouw Fabriek wilt te weten! Het gezicht achter deze website ben ik: Marloes van de Lavoir, 25 jaar, afgestudeerd diëtist/voedingsdeskundige aan de Haagse Hogeschool en jawel, ik houd van eten. Héél erg! En het liefst lekker en voedzaam. Als ik op sta is het eerste wat ik denk: wat ga ik als ontbijt, lunch én avond eten?! Deze vraag heb ik overigens al als klein kind. Mijn moeder kreeg deze vraag elke dag…

Alle kennis over het lichaam en voeding vind ik zo ontzettend interessant en ben van mening dat wij te weinig informatie over het lichaam en voeding krijgen en-/of leren in het onderwijs. Daarom ben ik mijn blog begonnen. Omdat ik via deze manier informatie op een leuke en leerzame manier wil over brengen.

Wil je meer weten over mij? Dit kun je onder aan deze pagina lezen!

Waarom Jouw Fabriek?


In 2013 heb ik www.jouwfabriek.nl opgericht om mijn liefde en fascinatie voor het lichaam en de natuur te kunnen delen. Het is een deel van mij waar ik mijn inspiratie, creativiteit en kennis kwijt kan, de verwondering over wat natuurlijke producten te bieden hebben, maar ook “de drang” om mensen te kunnen helpen om een betere versie van zichzelf te zijn. Onze samenleving is ver verwijderd van de natuur, echte voeding en zichzelf. Voeding kan een enorme rol spelen in het vinden van balans, het verhogen van de kwaliteit van je leven en jezelf fitter en energieker voelen. Deze passie kan ik niet anders dan uiten en met mijn kennis en ervaring wil ik jou hiermee graag helpen.

Ik vergelijk het lichaam met een fabriek. Bij een fabriek worden allerlei stoffen verwerkt door ingewikkelde machines. Het is belangrijk dat de juiste stoffen, in de juiste hoeveelheid, de fabriek binnengaan. Hoe beter die stoffen en hoeveelheden op elkaar zijn afgesteld, hoe beter het product wordt. Niet alleen voeding is belangrijk voor een evenwichtig balans. Het afstemmen van het eindproduct hangt af van een aantal andere factoren. Kennis, eetgewoonten, sociale leefomgeving, persoonlijke omstandigheden, beweging etc.

Dit ben ik

Jouw-Fabriek

Marloes van de Lavoir

Eigenaar/diëtist/voedingsdeskundige

 

Mijn verhaal

Mijn eigen zoektocht naar gezond eten begon toen ik (pas!) 19 was. Ik ben in die tijd intensief gaan hardlopen als uitlaatklep, waarna ik me ben gaan verdiepen in het lichaam en voeding. Ik vond dit zo interessant en viel van de ene verbazing in de andere. Toen besefte ik, dat ik na negentien jaar bijna niks over mijn eigen lichaam wist én hoe ik het (goed) moest onderhouden. Eigenlijk niet zo heel gek, want we leven in een maatschappij waarbij bewerkt voedsel voor het grijpen ligt en natuurlijke voeding juist moeilijker te verkrijgen is. Terwijl pure en onbewerkte producten, de producten zijn waardoor je lichaam veel beter kan functioneren. Dat betaalt zich uit in meer energie, minder kwaaltjes en een fit en energiek lichaam. Nu is elk lichaam anders, dus daarom is het belangrijk om je eigen voorkeuren te combineren met de producten die goed voor het lichaam zijn. Daarom ben ik van mening dat je nooit van één dieet uit moet gaan, maar zelf moet uitzoeken waar je lichaam het beste op reageert en wat je lekker vindt. Daar hoop ik jou mee te kunnen helpen!

Om al deze redenen ben ik mijn eigen site begonnen waar ik al mijn ontdekkingen over het lichaam en voeding met jou kan delen. Ik hoop je te kunnen inspireren om beter voor je eigen lichaam te zorgen door middel van simpele, lekkere en voedzame gerechten!

 Over mij(n fabriek)

  • Ik wilde niet alleen mijn gezonde recepten delen, maar ook wáárom kennis over het lichaam en natuurlijke voeding zo belangrijk is. Hierdoor wordt het veel makkelijker (en logischer) om voor écht eten te kiezen.
  • Ondanks dat ik diëtist ben, eet ook ik echt niet altijd even gezond. Ik houd van een drankje en ben dol op zoetigheid. Dus het betekent heus niet dat ik 100% “gezond” eet. Maar het belangrijkste wat ik heb geleerd is, balans vinden tussen voedzaam en en minder voedzaam eten.
  • Alle teksten + foto’s + recepten maak ik zelf.
  • Ik vind het erg leuk om met verschillende allergieën of (geloofs-)overtuigingen rekening te houden. Veel van mijn recepten op mijn blog zijn daarom veganistisch of vegetarisch. Deze recepten zijn makkelijk(er) om te toveren met vis/vlees/zuivel. Je kunt de recepten altijd aanpassen naar jouw wensen.
  • Het leukste vind ik om ongezonde gerechten om te toveren in gezonde(re) recepten.
  • Ik ben er van overtuigd dat voedsel op de allereerste plaats bedoeld is om je lichaam te voeden. Wanneer je vaak voor gezonde producten kiest, kan je daarnaast ook kiezen voor iets minder gezonde producten.
  • Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kun je altijd even contact met me opnemen!

Back to Top

+ 31 (0) 627 53 89 98

marloes@jouwfabriek.nl