Vegan appel cake met kaneel + rozijnen; simpel maar o zo lekker!

Mmmm, deze heerlijke vegan appel cake is een echte aanrader! Ik was al een tijdje opzoek naar een simpele vegan cake deegbeslag. En ik heb het eindelijk gevonden. Door deze simpele en pure ingrediënten is deze cake helemaal verantwoord en voedzaam. Deze is ook erg lekker als ontbijt met wat zelfgemaakte pindakaas of een plakje geitenkaas. Benieuwd naar het recept? Check het recept hieronder!

Recept: vegan appel cake

Ingrediëntenlijst

  • Havermout (glutenvrije), 250 gram
  • Appels, 3
  • Rozijnen geweld, 50 gram
  • Kokosolie of roomboter, 30 gram
  • Chiazaad + 2 eetlepels water, 1 eetlepel
  • Lijnzaad, 2 eetlepels
  • Vanille-extract, 1 eetlepel
  • Kaneel, 2 eetlepels
  • Bicarbonaat poeder, 1 eetlepel
  • snufje Keltisch zout

Optioneel: 50 gram amandelen of walnoten

Benodigdheden

Bakvorm + keukenmachine + waterkoker + oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet de bakvorm in met wat kokosolie. Doe er eventueel wat gemalen havermoutmeel in zodat de cake een krokante korst krijgt.
  3. Voeg de ingrediënten toe in de keukenmachine: havermout + appels + kokosolie + lijnzaad + vanille-extract + Keltisch zout. Mix het geheel tot een glad mengsel.
  4. Kook water in een waterkoker. Doe hierna 1 eetlepel chia zaad + 2 eetlepels kokend water in een schaaltje. Dit wordt het “chia zaad ei” wat de cake bindt. Voeg dit “chia zaad ei” toe aan het deeg. Mix het geheel tot een glad mengsel. Doe hierna de rozijnen bij het mengsel.
  5. Doe het cakebeslag in de bakvorm.
  6. Bak de cake in 45 minuten gaar.

Enjoy!

ingrediënten vegan appel cake vegan appel cake vegan appel cake

Tips + feitjes + gezondheidsvoordelen

  • Dit recept is voor 10 plakken appelcake.
  • Dankzij de appel in dit recept wordt deze cake natuurlijk gezoet. Appels bevatten allerlei vitamines, mineralen en vezels die het lichaam goed kan gebruiken.
  • Chia zaad en lijnzaad zijn zaden die onverzadigde vetzuren bevatten. Deze onverzadigde vetzuren zijn juist gezond voor ons. Vetten hebben allerlei functies in ons lichaam. Vetten voeden onze huid en haren, helpen ons om gewicht te verliezen, helpen bij het voorkomen van ontstekingen, versterken ons immuunsysteem en helpen vitamines A, D, E en K beter op te nemen. 
  • Deze cake zit vol vezels. Vezels helpen bij het verlagen van het slechte cholesterol en verhogen het goede cholesterol. Dat komt omdat vezels zich binden aan het slechte cholesterol wat later weer wordt uitgescheiden. Verder zorgen vezels ervoor dat je eerder vol zit, maar ook zorgen ze voor minder energiedipjes (je energiepeil blijft constant).

 

Deel